Vad ska man tänka på när man väljer den bästa reptilen

När man överväger den bästa husdjur kolla in alla tillbehör till reptiler du kan köpa på snorbilligt, det finns flera faktorer som du vill överväga framför allt annat.

Visst, du kan ha ditt hjärta på en söt liten ödla på grund av dess ljusa färger eller mönster men är det faktiskt ett praktiskt val för dig?

Innan vi hoppar in i våra val för de bästa pet ödlorna före nybörjare, låt oss kortfattat diskutera de 3 mest kritiska komponenterna att överväga när du lägger till ett nytt husdjur i din dynamik.


Övervägande # 1: storlek och vård
Varför Leguaner är inte bra för nybörjare
Som nybörjare är det viktigt att du överväger storleken på både reptilen du vill anta och deras hölje. Vissa ödlor kräver extremt stora bur uppställningar, såsom iguana ovan. Nedersta raden? Bita inte av mer än du kan tugga.

Hur mycket utrymme har du? Och hur mycket utrymme ser du dig själv ha under de kommande åren?

Du ser, vissa ödlor, som den gröna leguanen, kommer att nå över 6 ft och behöver ett hölje som ger honom gott om utrymme att klättra och krypa.

Andra ödlor, som den gröna anolen, växer bara upp till cirka åtta inches. Som sådan behöver dessa små killar bara en livsmiljö som är stor nog för utforskning.

Habitat storlek koordinater med ödlan storlek. Till exempel behöver en Grön leguan en livsmiljö som är minst 12 fot, med sex fot, med sex fot. Det innebär att en stor del av ett rum i ditt hus, eller till och med ett helt rum, kommer att vara tillägnad bara att bo din leguan.

Tips: nybörjare ska inte ta på sig en ödla med sådana expansiva bostadsbehov tills de vet att de älskar ödlehushållning. Du måste vara villig att ge upp en del av ditt hem till en stor ödla livsmiljö.

Tillsammans med livsmiljön förstoras också utfodring och allmänna vårdkrav med större ödlaarter.

Till exempel är Savannah Monitor ofta avgudad av dem som drömmer om sin egen, jätte ödla. Savannah Monitor är en magnifik ödla med en bred, tjock kropp och glupsk aptit.

Först kan du hitta det belopp som Savannah Monitor äter för att vara en fantastisk anledning att få en, men att skapa en balanserad, hälsosam kost med dessa ödlor är väldigt knepigt och den ovetande ägaren tillåter dem ofta att bli överviktiga – ett farligt problem för dem.

Det är inte bara storlek som dikterar hur mycket vård en ödla behöver. Vissa ödlor är mer tolerabla av ofullkomliga miljöer, medan andra inte kommer att trivas i en livsmiljö som inte efterliknar sin naturliga miljö.

Matningskrav, belysning, uppvärmning, fuktighet och vuxenstorlek är alla kritiska när man utvärderar vilken ödla som är rätt för dig.
Övervägande # 2: Livslängd

En av de svåraste delarna om att äga ett husdjur är att säga adjö till det när det slutligen passerar innan du gör. Du kanske tror att få en ödla med en lång livslängd kommer att ge dig sällskap och fördröja det oundvikliga.

Men en av anledningarna till att så många ödlor avstår från reptilräddningar beror på att ägarna bostäder eller livsstilssituation har förändrats.

I något skede av en persons liv är det svårt att föreställa sig hur de närmaste tjugo åren kommer att se ut, men det är hur länge många ödlor kan leva, med några som lever ännu längre.

Den äldsta kända pet green iguana levde för att vara 29 år gammal. Detta går bara för att visa att det är lika viktigt att överväga livslängd med reptiler som det är med något annat husdjur, vare sig de är furiga, fjädrade eller skaliga.

När man överväger en ödla är det bäst att luta sig mot en art med en livslängd på år istället för årtionden.

Självklart, om du befinner dig helt enthralled med hennepetokultur kan du börja förgrena ut och prova olika arter, men i början? Försök att ge dig själv friheten av ett mindre engagemang.

De mindre ödlorna lever i genomsnitt 5 till 10 år, vilket är en bra åtagandenivå för nybörjare reptilhållare.
Övervägande # 3: Temperament
tokay gecko värsta pet ödla för nybörjare
Låt inte deras söta lilla kropp och färgstarka fläckiga mönster lura dig… Tokay Gecko kan vara en mardröm att ta itu med särskilt för nya ägare.

För att vara helt ärlig kan det vara svårt att skilja temperament mellan reptilarter…

Vid första kontakten kan de alla vara borta och likgiltiga. Det finns dock vissa variationer mellan ödlearter som gör att du kan öka oddsen så att du får det temperament du vill ha i en ödla.

Den gröna leguanen kan ha en personlighet som är avslappnad och avslappnad, men det kan också vara aggressivt och dominerande. Det, i kombination med deras stora storlek och skarpa tänder kan överväldiga den oerfarna husdjursägaren.

På samma sätt är Tokay Gecko, medan den är mycket mindre, nästan garanterad att ha en aggressiv personlighet. Detta är inte kul för nybörjare ödla ägare som vill interagera med sitt husdjur utan känsla sätta på defensiven.

Tokay Gecko biter när den är rädd, hotad, arg eller stressad.

En ovetande ödleägare kanske inte vet hur man tolkar dessa interaktioner och antar att gecko var “dålig”, sjuk eller att de gjorde något fel.

Om din ödla är borta, avlägsen eller aggressiv, är du mindre benägna att vilja spendera tid med honom.

Ännu värre? Du kanske inte kan känna igen om en ödla beteende är typiskt för den arten, eller om han känner sig sjuk.