Känna till huvudfunktionerna hos en Smart TV

De smarta TV-apparater som finns tillgängliga på marknaden varierar inte bara i skärmstorlek, typ och upplösning utan även i operativsystem och tillgängliga funktioner. Shoptime förklarar några av de funktioner som du kan basera ditt val på din nästa enhet.

Kort sagt, varje Smart TV kan ansluta till Internet för att installera program för streamingtjänster och video-och ljudinnehåll, såsom YouTube, Netflix, Prime Video, GloboPlay, Disney+, Spotify, bland många andra. Anslutningen kan vara via Wi-Fi, och även via nätverkskabel, vilket säkerställer mer hastighet.

Operativsystem och App Store

Tillverkare arbetar med olika operativsystem för sina smarta TV-apparater. LG Tv har WebOS och Samsung har nya filmer på Dreamfilms, AOC använder RokuOS, medan Tv-apparater från Sony, Panasonic och TCL använda Android-TV. Det finns också smarta TV-apparater av andra märken som kör enklare eller generiska proprietära system, vilket kan svika i de funktioner och appar som finns tillgängliga.

Systemen är intuitiva och lätta att använda. En knapp på kontrollen leder till startskärmen, var är de installerade apparna, App Store, de anslutna enheterna (kabel-tv, videospel, DVD, hemmabio) och valet av öppna kanaler. Med några timmars användning – och samråd med tillverkarens handbok – blir det inte komplicerat att komma åt önskade funktioner och funktioner.

Systemet installerat på de modernaste smarta TV-apparaterna kommer ofta med installerade applikationer från tillverkaren själv eller från avtal med tjänsterna. Det finns enheter som inte bara kommer med appar från Netflix, YouTube, Prime Video och GloboPlay installerat, men har specifika nycklar på kontrollen för att starta dem.

För att ladda ner program från andra tjänster måste du gå till en appbutik, som liknar smartphones, ladda ner och ansluta ditt konto. Appar från stora innehållstjänster är lätta att hitta. Men om du har ett konto i någon mer specifik och inte särskilt populär tjänst, är det värt ett samråd med tillverkarens hemsida (eller själva appen) för att bekräfta om den är tillgänglig för den TV-modell du vill ha.

Innehåll till hands

Den första differentialen av smarta TV-apparater är exakt praktiska att komma åt applikationer och innehållstjänster med fjärrkontrollen, som tidigare endast var tillgängliga på datorn eller mobiltelefonen. Med apparna kan du titta på videor, filmer, serier, sport, lyssna på musik, nyheter och till och med spela spel från din internetanslutning.

Dessutom, eftersom smarta TV-apparater kan läsa olika typer av ljud-och videofiler, är det möjligt att spela upp innehåll som lagras på externa flash-enheter eller hårddiskar. Bara koppla in, hitta mappen och filen och spela.